انواع زیرههای کفش و ویژگیهای آن
از آنجا که کف پا قلب دوم انسان محسوب میشود لزا نگهداری و مراقب از آن از اهمیت زیادی برخوردار است. برای اثبات این امر یکبار که پیاده روی زیادی کرده اید ساق و کف پای خود را زیر شیر آب سرد بگیرید آنگاه متوجه رفع خستگی خود میشوید.
یکی از مواردی که باید برای نگهداری از پا توجه کنید پوشیدن کفش مناسب است. چرا که در طول روز پاهای ما ساعت های زیادی داخل کفش است. همچنین یکی از فاکتورهای یک کفش خوب داشتن کف یا به اصطلاح زیره آن است. در این مقاله شما را با انواع زیره ها آشنا میکنیم که در خرید کفش مناسب به شما کمک میکند. همچنین اگر تولید کننده کفش هستید میتوانید این مورد را در کارهایتان لحاظ کنید.
یکی از اصلی ترین بخش های یک کفش زیره آن است. زیره بخش بیرونی و تحتانی کفش است که با زمین تماس دارد. برندهای معروف علاوه بر استحکام و رعایت ارگونومی مناسب به زیبایی آن هم توجه کرده اند.
سوال اینجاست که ما چند نوع زیره داریم و هنگام خرید کفش به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
-
زیره کفش پلی یورتان یا پی یو (PU)
این نوع زیره هم قیمت مناسبی دارد هم با دوام است. کلمه پییو (PU) مخفف عبارت پلی یورتان (Poly Urethane) است که با ترکیب دو ماده پلی ال و ایزوسیانات ساخته میشوند. زیرههای پییو بسیار سبک هستند و دوام بالایی دارند. بنابراین کفشهایی که با پییو ساخته میشوند برای استفاده طولانی مدت مناسبترند. زیره از نوع پییو انعطافپذیر است، در سرما عایق حرارتی پا بوده و احتمال ترک خوردگی آن نیز بسیار کم است. اگر این زیرهها طبق استانداردهای جهانی تولید شده باشند، احتمال ترک خوردگیشان حدودا ۱۰ درصد است. همچنین در برابر لغزش و رطوبت نیز مقاوم است.
-
زیره کفش EVA یا (Ethyl Vinyl Acetate)
استفاده از این زیره رایج ترین نوع آن است و تقریبا ۷۰ درصد کفش هایی که در یک فروشگاه میبینید از این نوع زیر ساخته شدهاند. EVA مخفف عبارت Ethyl Vinyl Acetate است و ویژگی آن این است که از مواد فوقالعاده نرمی ساخته شده و قابلیت تحمل ضربههای شدید را دارد. پس دور از انتظار نیست که کفشهای ورزشی از زیره EVA استفاده کنند.
EVA به دلیل نرمی فوقالعادهای که دارد با لاستیک و تی پی یو (TPU) ترکیب میکنند تا در برابر حرارت مقاوم باشد و تغییر شکل ندهد. بنابراین اگر در ساخت زیره کفش EVAاز لاستیک و تی پی یو (TPU) استفاده نشود، احتمال لیز خوردن کفش در سطوح مرطوب وجود دارد. این زیره علاوه بر نرم بودن، بسیار سبک است و در ساخت کفشهای راحتی نیز بکار میرود.
-
زیره کفش تی پی یو (TPU)
اگر مقاومت کفش برایتان مهم است باید به دنبال زیره کفش از جنس تی پی یو (TPU) باشید. زیره تی پی یو علاوه براستحکام بالا انعطافپذیر هم میباشد. در برابر شکستن نیز مقاوم است، عایق خوبی بحساب میآید و کمتر سُر میخورد. به همین دلیل در ساخت کفشهای ایمنی معمولاً از این نوع زیره استفاده میکنند.
این زیره در حالت کلی شیشهای رنگ است. همین امر باعث شده که طراحان کفش این زیره را با رنگهای موردنظر خود تولید و روانه بازار کنند.
-
زیره کفش لاستیکی (Rubber)
اگر کوهنورد هستید حتما موقع خرید کفش کوهنوردی در مشخصاتش به کلمه Rubber برخورد کردهاید. این نوع زیره لاستیکی است به هیچ وجه ترک نمیخورد، سابیده نمیشود، اصطکاک زیادی دارد و همچنین ضد آب است.
از لحاظ وزنی این زیره نسبت به زیرههایی که بالاتر اشاره شد کمی سنگینتر است. اما برخی از افراد دوام و انعطافپذیری این زیره را به وزن آن ترجیح میدهند. ترجیح بر آن است که در ساخت کفشهای راحتی از این نوع زیره استفاده نشود. چرا که این کفشها ممکن است در هنگام حرکت بر روی سطوح صاف به دلیل اصطکاک بالا، تولید صدا کنند.
-
زیره کفش پی وی سی (PVC)
احتمالا با شنیدن نام PVC، فریم پنجره های دوجداره می افتید. مواد PVC کاربردهای زیادی دارند. زیره کفش پی وی سی (Poly Vinyl Chloride) یک عایق عالی برای کفش محسوب میشود. به دلیل ماهیت PVC ، زیره ساخته شده از PVC به راحتی قابلیت شکلپذیری به اشکال دیگر را دارد. زیره کفش PVC به طور کلی سخت است و با فرآوری و افزودن مواد دیگر، نرمتر میشود.
به دلیل سبکی و ارزان بودن این زیره، باعث شده که طرحهای متنوعی از زیره PVC در بازار موجود باشد و بیشتر در ساخت کفشهای ارزان قیمت و دمپاییها مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر مزیتهای زیره PVC این است که نه میشکند نه سابیده میشود.
-
زیره کفش ترمو (Termo)
زیره ترمو در کفشهایی بکار میرود که نیاز به مقاومت بالایی در برابر لغزش و سایش باشند. زیره کفش ترمو این امکان را به شما میدهند که به راحتی بر روی سطوح لغزنده قدم بزنید. همچنین به دلیل خاصیت عایقی که دارد، برای استفاده در فصل تابستان و زمستان مناسب است. از دیگر مزایای این زیره این است که نمیکشند، سبک و برای پیادهروی مناسب است.
اکنون که با انواع زیره کفش آشنا شدید از این پس در خرید کفش میتوانید متوجه توضیحات فروشنده بشوید. همچنین اگر تولید کننده کفش هستید قبل از شروع به کار میتوانید طبق نیاز مشتریتان کفش مناسبش را تولید کنید.
ساخت کفش قواعد و اصولی دارد که پیچیده نیست و با آموزش صحیح میتوانید کفش های با دوام، مناسب سایز و زیبا برای خود و اطرافیانتان بسازید. آکادمی راتا با مربیگری خانم امین پور آموزش ساخت کفش و صندل چرمی از طراحی تا اجرا را با امکانات خانگی در حدی که حتی بانوان نیز از عهده ی آن بر بیایند به صورت حضوری و مجازی برگزار میکند.
برای اطلاع از شرایط دورهها همین حالا در واتساپ سایت کلیک کرده و به ما پیغام دهید یا در ساعات اداری با شمارههای موسسه تماس بگیرید.
همچنین جهت تهیه لوازم ساخت کفش و صندل میتوانید با فروشگاه آکادمی راتا تماس بگیرید.